Service
Alt om lasergravering

Lasergravering er en af de mest populære trykteknikker på reklamegaver. Den er velegnet til forskellige materialer, udstråler høj kvalitet, er meget holdbar og giver rene, fine linjer og konturer. En god anledning for os til at præsentere processen:

Hvordan virker lasergravering?

Med Grafik software laver kunden en digitalt oplæg med logo, claim eller virksomhedens navn og giver dem til videre gravøren. Vigtigt: Motivet skal være vektoriseret og ensfarvet.

Laseren er forbundet til en computer og har direkte adgang til skabelonen. Med en intens laserstråle skræller laseren kontrolleret og målrettet et lille lag af materiale eller belægning af den pågældende reklameartikel. Vha. laserlys smeltes, brændes eller fordampes materialet. Det underliggende lag træder tydeligt frem.

Hvilke reklameartikler er egnet til lasergravering?

Lasergravering kan laves på mange materialer og kan derfor vælges til forskellige reklameartikler. Lasergravering er bl.a. muligt på

  • Metal, såsom lightere, nøgleringe, termokrus
  • Træ, f.eks. blyanter, legesæt, skærebrætter
  • Læder, f.eks. notesbøger, konferencemapper, tegnebøger

Ru eller teksturerede overflader kan også nemt laserbehandles. Det skal bemærkes, at laseren på alle punkter trænger lige dybt ind i materialet.

Hvad er fordelene?

  • Det er muligt at lave virkelig rene konturer og fine detaljer
  • ekstremt holdbar
  • Miljøvenlig
  • Mulighed for at gøre produkter personlige, f.eks. kan navnedata læses automatisk

Hvor er grænsen?

Flere farver eller farveforløb er ikke mulige, da der ikke påføres maling, men materiale istedet fjernes, er der ikke frit valg af farver, fordi graveringens farve afhænger af materialet; F.eks. bliver aluminium hvidt, rustfrit stål gråt og er kun delvist muligt på buede overflader, fordi laseren ved stor krumning eller store motiver på buede overflader kan "glide af".